Regulator de presiune –  Serie VS

·       Tipul VS este un regulator de presiune proiectata pentru a reduce maximul temporar de presiune in dispozitivele de ardere.

·       Oprirea ventilelor automate sau inchiderea neregulata a regulatoarelor poate duce la cresterea presiunii; prin eliberarea suprapresiunii intr-o linie de relief, regulatorul VS permite sistemului sa functioneze din nou in mod corespunzator.

Valve cu reglare lineara – Serie LMV

·       Valvele de reglare LMV sunt utilizate in procesele de combustie care necesita reglarea liniara a debitului de aer sau gaz.

·       Debitul variaza proportional cu unghiul de deschidere al mecanismului interior, deci debitul este foarte previzibil.

·       Valva poate fi actionata cu comanda in trepte (3 puncte, servomotor MZ3) sau cu reglare continua (semnale analogice, servomotor MZ5).

·       LMV este disponibila cu un orificiu de gaz complet (debit normal) sau un orificiu de gaz redus (debit redus).

Automat de aprindere si control al arzatorului – Serie CF

·       Automatul de control al arzatorului CF este un dispozitiv care comanda aprinderea si monitorizeaza flacara in

·       Arzatoarele industriale cu functionare continua, cu functia de auto-test a circuitului de detectie.

·       Automatul CF este disponibil cu comanda unica sau control dublu pentru valve (electroventile).

·       Aprinderea si detectia flacarii se poate face printr-un singur electrod, doi electrozi sau celula UV.

Contoare de gaz – Serie CPT

·       Contoarele CPT sunt turbine non-fiscale care contorizeaza consumurile de gaz.

·       Contoarele sunt, de obicei, adoptate in sisteme industriale pentru a monitoriza si inregistra consumurile de gaze.

Rampa Gaz – Serie  RG

·       Rampe de gaz la comanda pana la DN300.

·       Fabricarea si asamblarea conform specificatiilor clientului.

 

 

Dispozitive de control a etanseitatii – Serie LD/LDM

·       Dispozitivul LD este proiectat pentru verificarea scurgerilor inadmisibile in rampele de gaz compuse din supape cu inchidere automata.

·       Verificarea poate fi efectuata inainte de aprinderea arzatorului de gaz sau dupa oprirea acestuia.

·       Acest dispozitiv este folosit in procese industriale de ardere si la arzatoarele cu tiraj fortat (cand puterea este mai mare de 1200 kW, conform EN 746-2 si EN 676).

·       LD1 este versiunea de baza compusa din controlul electronic, condus de un microcip dedicat.

·       Versiunile imbunatatite LD-LDM constau in control electronic integrat cu intrerupatoare de presiune si / sau supape auxiliare si / sau carcase metalice.

Regulatoare de presiune a gazului cu filtru incorporat – Serie R/RF

·       Produsele tip R sunt regulatoare de presiune pentru medii gazoase, potrivite pentru toate tipurile de sisteme de consum de gaz.

·       RF este un regulator cu un element de filtrare integrat de 30 de microni.
Toate modelele sunt echipate cu diafragma de compensare pentru a asigura o precizie ridicata si sunt proiectate sa efectueze functia de blocare.

·       Presiune maxima de intrare 500 mbar, presiune de iesire 140 ... 300 mbar *
Precizie: clasa A

Regulatoare de presiune gaz cu filtru si supapa de inchidere – Serie RAG

·       Produsele tip R sunt regulatoare de presiune pentru medii gazoase, potrivite pentru toate tipurile de aparate consumatoare de gaz.

·       RAG asigura controlul raportului aer / gaz (1:1) pentru procesele de combustie. Este prevazut cu arc de decalare reglabil (+/- 3mbar) si by-pass reglabil. Este, de asemenea, utilizabil ca regulator de presiune zero.

·       Toate modelele sunt echipate cu diafragma de compensare pentru a asigura o precizie ridicata si sunt proiectate sa efectueze functia de blocare.

Robineti manuali – Serie VSG

·       VSG este, de obicei, prevazut cu parghie

·       manuala, dar poate fi actionat si cu servomotor.

·       Sunt disponibile versiuni speciale pentru utilizarea cu gaze agresive.

·       Tipul VSG este un robinet cu sfera pentru gaz adecvat pentru instalarea in linie si montarea la capatul liniei.

·       Sfera interioara este fabricata cu un pasaj complet si direct al gazului care are ca rezultat scaderea presiunii si generarea limitata a turbulentei.

Regulatoare de presiune gaz cu filtru incorporat si supape de inchidere  – Serie RFS

·       Produsele tip R sunt regulatoare de presiune pentru medii gazoase, potrivite pentru toate tipurile de aparate consumatoare de gaz.
RFS este un regulator cu filtru incorporat si supapa de siguranta. Pentru siguranta conditiilor de lucru, supapa de inchidere si elementul de reglare sunt total independente.
Toate modelele sunt echipate cu diafragma de compensare pentru a asigura o precizie ridicata si sunt proiectate sa efectueze functia de blocare.

·       Presiune maxima de intrare 500 mbar, presiune de iesire 130 ... 260 mbar *
Precizie: clasa A

Clapete fluture pentru aer si gaz – Serie VF/VFT/VFH

·       Clapetele fluture VF, VFT si VFH sunt proiectate pentru reglarea si controlul fluxului de aer si gaz.

·       Clapetele pot fi actionate manual cu ajutorul unei parghii, cu ajutorul unui servomotor sau a unui actuator solenoid.

·       Setarea poate fi monitorizata pe o scara gradata, ceea ce permite rapoarte precise de reglare.

·       Acest tip de dispozitiv este potrivit pentru reglarea aerului si a gazelor in procesele de ardere, cum ar fi cuptoare industriale, sobe de uscare, cuptoare de topire si recoacere.

Electroventil aer/gaz, cu deschidere si inchidere rapida, NI – Seie VMR

·       Cand bobina nu este alimentata cu energie,

·       arcul actioneaza pe disc, oprind trecerea gazului. Prin alimentarea cu energie supapa se deschide.

·       Acest tip de dispozitiv este potrivit pentru blocarea si reglarea gazului si a aerului necesare arzatoarelor industriale utilizate la cuptoarele industriale si in toate celelalte echipamente cu gaz. Potrivit pentru sistemele cu reglare rapida.

·       Aprobat CE EN 161; FM ; EAC

Electroventil aer/gaz, cu deschidere lenta si inchidere rapida, NI – Serie VML

·       Electroventilul VML este o supapa de siguranta care lucreaza in pozitie NI.

·       Cand este in pozitia de lucru, arcul actioneaza pe disc, tinand pasajul de gaz inchis. Cand bobina este alimentata, supapa se deschide rapid in prima sectiune a fluxului, apoi incet, cu viteza ajustabila. Cand alimentarea electrica este oprita, supapa se inchide rapid.

·       Acest tip de dispozitiv este potrivit pentru blocarea si reglarea gazului si a aerului necesare arzatoarelor industriale utilizate la cuptoarele industriale si in toate celelalte echipamente cu gaz.

·       Aprobat CE EN 161; FM; EAC

Supape de siguranta, deschidere lenta si inchidere rapida cu actionare hidraulica sau pneumatica – Serie VMH

·       Supapa de tip VMH este o componenta de siguranta pentru mediile gazoase actionate hidraulic sau pneumatic. Este potrivita pentru comenzile de blocare si eliberare a gazului, asa cum este necesar in conductele principale ale arzatoarelor cu gaz, cuptoarelor industriale si aparatelor consumatoare de gaz.

·       Cand servomotorul este alimentat, supapa se deschide incet (cateva secunde); de indata ce alimentarea cu energie se opreste, supapa se inchide imediat (<1 sec).

·       Elementul de actionare hidraulic poate fi inlocuit cu un servomotor pneumatic (seria VMP) daca aerul comprimat este disponibil in instalatie.

Supapa solenoidala de siguranta pentru rampe de reglare a gazului – Serie VMM

·       Supapa de tip VMM este o combinatie a doua supape intr-o carcasa compacta si versatilaa. Prima supapa este una de siguranta cu deschidere rapida. A doua supapa poate fi cu deschidere rapida sau lenta pentru reglarea debitului de gaz, avand prima curba reglabila rapid si o a doua curba reglabila lent. Este posibil sa conectati o a treia supapa by-pass / pilot, care efectueaza etapa operatorului sau pentru a obtine un al doilea curs rapid (lent) sau ambele. Acest tip de dispozitiv este potrivit pentru blocarea si reglarea comenzilor de gaz si aer in arzatoarele industriale prevazute cu rampe de reglare.

·       Aprobat CE;  FM;  EAC

 

Electroventile pentru reglarea aerului de combustie – Serie VRA/VLA/VTA

·       Tipurile VRA / VLA / VTA sunt supape cu solenoid NI pentru reglarea aerului de combustie la rece.

·       Cand bobina nu este alimentata cu energie, arcul actioneaza pe disc, mentinand o trecere minima a aerului. La alimentarea bobinei arcul se comprima deplasand discul in pozitia maxima deschisa, deschizand astfel supapa.

·       Acest tip de electroventil este potrivit pentru controlul debitului minim/maxim al aerului de combustie la arzatoarele industriale cu gaz.

Electroventil cu valva tip fluture – Serie SR/SL/ST

·       Sunt proiectate pentru a actiona modelele tip VF si VFH.

·       Atunci cand bobina nu este alimentata cu

·       energie, arcul interior impinge pistonul in jos si, prin intermediul unei imbinari de angrenaje, deplaseaza supapa conectata la pozitia de deschidere minima.

·       Cand bobina este alimentata, pistonul se deplaseaza rapid (SR) sau incet (SL-ST), deplasand supapa in pozitia maxima de deschidere.

·       Acest tip de dispozitiv, conectat la modelele tip VF si VFH, este utilizat in controlul in doua trepte a debitului de gaz si aer in procesele de ardere.


Servomotoare de comanda – Serie MZ

·       Servomotoarele MZ sunt proiectate pentru a actiona supapele fluture tip VF, VFT si VFH si supapele modulare LMV.

·       Tipurile MZ2 si MZ3 sunt potrivite pentru pozitia de reglare de baza, actionate de camele conectate la axul de antrenare.

·       Tipul MZ5 este potrivit pentru pozitia avansata de reglare, controlata de semnale analogice cu precizie de pozitionare foarte ridicata.

·       MZ5 este alcatuit dintr-o cutie de viteze cu mai multe trepte, cu motor DC, actionata de o unitate de comanda electronica.

·       MZ, conectat la supapele fluture tip VF, VFT, VFH si supapele modulare tip LMV, este adecvat pentru controlul treptei (MZ2 si MZ3) sau controlului de pozitionare electronica (MZ5) al debitului de gaz si aer in procesele de ardere.

·       La cerere, versiunea ATEX disponibila (MZ.X) si / sau cuplul de 10 Nm (MZ510, MZ310 si MZ210).

Electroventil gaz NI cu resetare manuala – Serie EVRMNC/EVRM6NC

·       Supapa de tip EVRM-NC este o supapa de siguranta cu resetare manuala care este in

·       mod normal inchisa. Cand bobina nu este alimentata cu energie, arcul functioneaza pe obturator, mentinand inchiderea canalului de gaze. Este necesar sa mutati manual tija de resetare situata in partea de sus a bobinei. Odata deschisa, supapa poate mentine aceasta pozitie pana cand curentul circula prin bobina. in absenta curentului electric, supapa se inchide rapid si ramane inchisa. Odata ce cauzele blocarii au fost eliminate, deschiderea trebuie efectuata manual, asa cum este descris mai sus.

·       Acest tip de dispozitiv, conectat cu unul sau mai multe regulatoare de presiune, este adecvat pentru operatiile de blocare a gazelor, a aerului in situatia aparitiei defectiunilor in alimentarea lor cu curent electric si este calificat pentru o functionare continua.

Electroventil gaz ND cu resetare manuala – Serie EVRMNA/EVRM6NA

·       Supapa de tip EVRM-NA este o supapa de siguranta cu resetare manuala care este in mod normal deschisa. Prin urmare, este necesara o operatie manuala pentru deschiderea supapei si setarea mecanismului in aceasta pozitie. Alimentarea cu ajutorul curentului de linie si / sau descarcarea condensatorului, indusa de detectorul de scurgere de gaz, determina declansarea mecanismului si inchiderea supapei. Daca energizarea senzorului persista datorita prezentei gazului, supapa ramane inchisa si nu permite resetarea. Atunci cand cauzele blocarii au fost eliminate, supapa poate fi redeschisa manual.

·       Acest tip de dispozitiv, conectat cu unul sau mai mulsi detectori de scurgere sau semnale de alarma pentru prezenta monoxidului de carbon, este potrivit pentru efectuarea operatiilor de blocare pe conductele de gaz.

Comutator de inchidere – Serie PCS

·       PCS este un comutator activat mecanic pentru monitorizarea pozitiei placii supapei.

·       Acest dispozitiv poate fi montat la supape si servomotoare. Acesta este proiectat in conformitate cu norma EN161 pentru a detecta starea inchisa. Designul compact, robust si functional permite o instalare simpla si rapida chiar si pe teren.

·       Este, in esenta, lipsit de intretinere.

·       Disponibil in versiunea ATEX ex-proof.

Comutator de presiune pentru gaz – Serie PSG

·       PSG 901 este un comutator de presiune reglabil pentru monitorizarea suprapresiunii aerului si a gazelor neagresive (1-2-3 EN437).

·       Comutatorul de presiune este disponibil in diferite domenii de presiune, toate cu racord filet exterior G1 / 4. Sunt disponibile versiuni speciale pentru utilizarea cu gaze agresive.

·       Designul compact, robust si functional permite o instalare simpla, rapida si fara necesitate de intretinere.

Electroventile cu purjare automata – Serie VMRNA

·       Tipul VMRNA este o supapa de aerisire (purjare) automata pentru dispozitivele cu gaz.
Este potrivit pentru evacuarea excesului de gaz sau a scurgerilor.

·       Supapa VMRNA este o supapa cu solenoid cu actiune inversa: atunci cand este dezactivata, supapa este deschisa (N.D.).

·       Valva VMRNA poate fi integrata in supapa multipla Elektrogas VMM pentru a obtine un sistem foarte compact.

 

Manometre pentru gaz – Serie MG

·       Manometrele MG sunt instrumente robuste pentru masurarea rapida pe spatiul de lucru.

·       MG sunt disponibile cu dimensiunile display-ului  Ø63, Ø80 si Ø100.

·       Poate fi instalata o supapa cu buton tip ME, pentru a preveni deteriorarea datorata suprapresiunilor.